Dagens fråga - nej tack, men...

 

The Juicebox är väl inte alltid som alla andra bloggar. Om möjligheten finns att göra saker med en bitter tvist eller helt enkelt tvärt emot görs det gärna så. Jag vet inte riktigt varför men passar på att skylla på Sanna. Hon har ett visst inflytande...

Hursomhelst, idag funderade jag över vad bloggläsare har för anledning till att läsa bloggar. Det finns ju en gigantisk mängd bloggare som enbart skriver om sin frukost, vad de har på sig och att de gått på bio med sin bästis osv. Hur kommer det sig att så många faktiskt bryr sig om att läsa om sådant? Gillar de bara att snoka eller handlar det om tristess?

De bloggar jag bevakar innehåller mycket bilder, inte "dagens outfit"-bilder utan tecknade bilder eller vackra eller intressanta fotografier. Jag läser knappt texten, jag gillar mest att titta på bilderna eftersom att jag finner dem inspirerande.

Så vill jag ha det i den här bloggen. Ovan ser vi en bild på en paprika som ser galet saftig ut och ja, är det någon som blir sugen på paprika? (Räcker upp handen) Att läsarna blir inspirerade att pyssla eller laga spännande mat som de aldrig annars skulle gjort.

 

The Juicebox sysslar inte med "dagens fråga" och liknande tönterier, vi försöker inte tvinga våra läsare att kommentera eller engagera sig mer än de känner för. Men idag tänkte jag ha ett undantag och fråga:

Varför läser ni den här bloggen? och Vad får er att fortsätta besöka en blogg?

 

Marielle - på frågvist humör

 


Jag är trött på sorgsna ballader, fastbränd mat och barnens jävla tjat!I desperat försök att göra som Jesus och förvandla vatten till vin, och efter ca 20 timmars akrylorgasm på en kartongbit, i önskan om att ha en vinylspelare - blev det såhär. Jag måste bara hitta någon som kan trolla, för den kan varken spela ljud eller snurra skivan. Livet är ganska surt som arbetslös konstnär men ovanligt kreativ blir man. På fredag åker jag upp till Örnsköldsvik och är med i en utsällning, SES DÄR!

Sanna

En ny familjemedlem.

.. Låter farligare än det är.

Jag skulle mest påpeka att vi har lagt till en ny kategori! "Spelrelaterat" fick den heta och där i kommer det hamna ja, spelrelaterade saker, saker som rör min utbildning och saker som faktiskt mest bara rör spel.

Så, är ni helt ointresserade av muffinsrecept och Sannas oändliga klagande på livet (haha) så är det blott en klickning bort.

Jag inser att de fina kategoriknapparna (som ni finner till vänster) inte är i det tydligaste laget när det gäller att förmedla vad de faktiskt gör, men jag tänkte förklara det för er som inte förstått det ännu.

FYRA olika kategorier är vad det är (och en "home"-knapp). Muffinsen står för saker som har med mat och bakning att göra, trådrullen står för sömnad och kreativt pyssel, pistolen står för allmänt skitsnack och ja, spelkontrollen för dessa spelrelaterade saker.

SÅ, NU VET NI!
(Detta passar jag på att representera med mitt första försök till att använda pälsverktyget i Maya)


Marielle

Speltips: Machinarium

 

För er som inte är överdrivet förtjusta i mja, kanske World of Worldcraft eller Counter Strike, men ändå känner ett rejält spelsug så kan ni testa Machinarium. Det är ungefär det gulligaste spelet jag någonsin sett. Miljöerna är otroligt välritade och detaljerade och att bara titta på det skulle väl tillfredställa de flesta.

Allt utspelar sig i en ganska rostig värld med robotar och stor efterfrågan på olja. Man spelar som en gullig, rar liten robotpojke som letar efter sin flickvän men måste lösa massa gåtor och finna ett syfte för diverse, till synes meningslösa prylar för att komma vidare. Här är en trailer till spelet och här kan man ladda ner en DEMO.

 

Ha så kul :  )

 

Marielle

 


You are my person.

Hösten 2004 var första gången jag och Marielle träffades, jag var 16 och Marielle var 15. Det var fest i min lägenhet och Marielle hade följt med våran gemensamma vän dit. Jag var som resten av de kanske 20 personerna skitfull och Marielle såg mest obekväm ut. Hon tyckte varken om mig eller alkohol speciellt mycket, jag tyckte inte om mig, men alkohol var min bästa kompis.

Ungefär ett år senare träffades vi på igen, hos våran gemensamma kompis, hon gillade mig inte då heller, fast jag ansåg att jag var trevlig då jag försökte supa henne under bordet med sex on the beach och en massa sprit. Konstig tjej tyckte jag och skrattade mest.Sen hände det något, andra året på gymnasiet, började vi hänga och blev oskiljaktiga. Egentligen är vi ganska olika, Marielle är ganska pryd, jag är.. vad ska man kalla det? Sexuellt frigjord? det låter fint. Marielle tänker före hon pratar, jag tänker inte alls. Hon gillar hästar, jag förstår inte grejen. Och det finns säkert tusen till saker som skiljer oss. Men, sen är vi lika också. Vi målar, syr, gillar matlagning, vi är spralliga till tusen, annars inte speciellt tjejiga i övrigt.

Vintern 2006 insåg jag något alla andra redan insett, att jag mer eller mindre försökte supa ihjäl mig.
Jag åkte in på psyk och blev medicinerad och mer eller mindre övervakad. Andra natten ringde jag Marielle och sa knappt ett ord, två timmar senare var hon där, i fem minuter och bara kramade mig.
Tre veckor senare fick jag komma hem igen, varje helg och ledig tid var vi med varandra, målade och drack oss höga på kaffe och höll på med tusen olika projekt. Efter några månader tyckte Marielle att jag behövde komma ut bland folk igen och vi gick på fest, laddade upp med termos och drack kaffe hela kvällen, det var nog i särklass världen sämsta fest, men samtidigt världens finaste. Jag vet ingen som har ställt upp för mig så mycket som hon, någon som sett mig nere i skiten och dragit upp mig därifrån flera gånger om.
Det jag egentligen ville säga (för att citera Greys Anatomy) You are my person och jag älskar dig.

/Sanna


Some people are alive simply because it´s illegal to kill them.
"Äsch åtta timmars akrylkladd är väl ingenting, varför inte köra åtta till?" tänker jag högt och ler mitt bredaste, jag lovar, just nu är det mitt bredaste. Den 2 april (som dessutom är min födelsedag, och ja jag önskar mig fortfarande en robot, kamera och pannkakor) åker jag till andra sidan jordklotet, även kallat Norrland, Örnsköldsvik närmare bestämt för att vara med i en utställning. Säg hej om ni ser mig, det är okej att springa efter och be om autograf eller liknande, jag kan inte klandra er, bloggen går bra nu vaa! Hur som helst är det anledningen till att jag sitter uppe mitt i natten.


Ovan till vänster är en del av den ofärdiga installationen jag ska ha med på utställningen. Och om det inte framgår - det ska föreställa en vinylspelare i resväskan. Det kommer mera, men ingen stress, det är ju 9 dagar kvar! Jag vet inte varför jag får en kick av att alltid vara ute i sista stund, lite som en orgasm, akrylorgasm, nu kör vi!
Sanna & akrylorgasmen.

Kärlek med mums.

Idag bakade jag kärleksmums. I vanlig ordning improviserade jag en smula men med ett bra slutresultat.

 

Självklart kom jag på att jag ville fota när jag redan var klar med allt så bilderna är lite härligt kladdiga "efterbilder". Och det är ungefär så som resten av köket ser ut också, jag har en tendens att kladda ner onödigt mycket när jag bakar. Speciellt om det redan är stökigt i köket. Föreställ er mig med en öppen mjölpåse och lite flaxande, smått hysteriska rörelser. UNGEFÄR så blir det. Jag tappar det mesta på golvet och spiller chokladkladd på fina glasbordet, men det gör ju inte kakan mindre god!

 


Bestämde precis att jag ska ta en impustripp nedåt landet för att hälsa på Sanna i helgen. En kort visit över en natt sådär. Hon ska nämligen fira sin kommande födelsedag hos sin moder i våra ursprungliga hemtrakter så det är ju bara att passa på. :)

 

Receptet på kärleksmumsen får ni minsann inte, jag ska träna lite till tills jag uppnår perfektion.

 

Hursomhelst, nu ska jag och min fina herre gosa ner oss i soffan och se på Criminal Minds och kanske ta några extra bitar kärlek med mums.

 

 

Marielle - Som sagt, ett stökigt geni.


Ps, intresserar du dig inte av politik riskerar du att bli styrd av idioter. Det vore ju onödigt, rentav korkat.Det ligger lila tygtussar i hela lägenheten.

 

Yep, jag har sytt. Av någon anledning blir allt så brutalt stökigt när jag syr, fast det är kanske inte bara jag. Jag har en egen syhörna i arbetsrummet och det ligger tygbitar över hela golvet vilket gör rullandet på datorstolen till en mindre pina. Schuggaschugga. Hursomhelst, jag påbörjade en lila kjol för några veckor sen, gav upp allt hopp då min rumpa såg ut som en hel soffa i kreationen och lämnade den på en stol.

 

I helgen skulle jag spela datospel konstant, dock tröttnade jag på dag 2 när mitt huvud - till min stora irritation började ställa stora frågor om meningen med livet.. öh, meningen med MMORPG-spel. Jag lämnade Lineage bakom mig och sneglade surt på kjolen på stolen. It's time...

 

Jag slet hela söndagen och ja, såhär blev det. Dålig bildkvalité för min kamera är dum mot mig ibland, men kjolen, den är söt!

 

Marielle - Ett stökigt geni.

 


Jobb? Nej du lilla fröken, rehabiliterande praktikplats.När pengar var lika obefintliga som en nykter julafton släpade jag igår mina trötta ben efter mig och lurade på mig mitt största leende och klev in på arbetsförnedringen.
En gubbe som antaglien övat längre på sitt bredaste (jag lovar han tänkte hela tiden "detta är mitt största") leende och likt ett djur nästan anföll mig och skrek
- HEJ VAD KAN JAG HJÄLPA DIG MED?!
Jag ville ju såklart inte vara sämre än han
- HEJ! GE MIG JOBB VA!
Han tänker ut sin bästa kommentar och utbrister
- OCH VAD ÄR DET FÖR JOBB DU SÖKER, ASTRONAUT, LÄKARE?! HAHAHA!
- HAH, GE MIG VILKET JOBB SOM HELST, FAST GÄRNA INTE NÅGOT DÄR JAG BEHÖVER TORKA SKIT!
- HAHAHAHAHA!

Han lugnar ner sig och frågar vidare om jag är inskriven och innan jag hinner svara sitter jag i en stol och han visar ivrigt upp arbetsförnedringens hemsida. Jag berättar för honom att jag redan är inskriven och han skickar mig vidare till dörren en bit längre bort.

Jag pustar ut, första hindret avklarat, in i nästa värld.

Dom var inte sämre där, visst man har ju hört talas om de glada skåningarna, men jag hade ingen aning om att dom skulle befinna sig på arbetsförmedlingen. En halvtimma senare fick jag gå in i ett litet rum med en kvinna, hon frågar mig tusen olika frågor och jag började fundera över ifall hon var sugen eller nåt. Hon skrattade högt och kallade Emma för polare och skulle hjälpa mig med att få något "gött" jobb. Härlig tjej tänkte jag tills jag blev inlurad i att berätta en minimal del av min livshistoria och hon tillslut tittade på mig och sa:

- En praktik skulle passa dig bättre att börja med.
- Haha, va? En praktik? Ehm jaha.
- Ja, en rehabiliterande praktik som vi kallar det, och sen någon att prata med.

Där kom det, utan att jag märkte det, inlurad som retard på arbetsförnedringen. Hurra, eller va?

Sanna the retard.

Nördhelg.

 

LALALA, nu ska jag gräva ner mig själv djupt i datorstolen, ta på mig mysigaste goskläderna, ladda med en asgrym playlist och spel LINEAGE 2. OH yes.

Vi ses om hundra år. HAH!

 

Marielle - pepp som fan


Häst? HÄST?!

Ibland känns det som att mitt huvud ska explodera och gå i tusen bitar, tack alla otroligt smarta människor för att ni finns, verkligen. Tack som fan.


Eftersom en viss person under upprepade gånger nämner ordet "häst", vill jag försöka ta mig samman och förklara en enkel sak...
Det är enhörningar, som har TAPPAT sitt horn. (Marielle, nu kanske du fattar varför dom kollar konstigt på dig i skolan när du säger att du vill rita hästar?!) Hinner inte skriva mer, jag har ett café att sköta.


Sanna.

Att gå på Dataspelsutvecklingsprogrammet, del 3

Uppgift 3 var att göra djur. Okej, tänkte jag, jag ska rita en häst. Irriterande nog visade det sig att vi skulle rita av sköldpaddor och spindlar och sånt trams som läraren tagit med sig till en handledning. (Skit också) Meningen var att vi skulle rita en hel massa snabbskisser, 4 mer detaljerade skisser med skuggning osv samt 2 välrenderade bilder på 2 olika djur. Jag ritade bara av sköldpaddan på den där handledningen, sen ritade jag minsann en häst ändå. HAH!


Uppgift 3: Djur

 

 


(Klicka på miniatyrbilderna för att se dem större)

 

 

 

 

Nästa uppgift är miljöer - något som jag verkligen har dålig koll på..

 

 

Marielle - Hästtjejen

 


Hobbits + tequila = sant.

 

Jag är en av alla bögar i Sannas liv som är lyckligt lottade med att slippa bli anfallen av henne som ett djur en lördagsnatt. Oskar Undevall-Larsson heter jag, och har fått den stora äran att gästblogga. Jag ska berätta för er om i lördags, när jag (som många andra helger) bestämde mig för att öka alkoholkonsumtionen till det yttersta...

 

Det hela började med att jag och några andra desperata själar (obs, jag var den minst desperata av alla) satte sig på buss 450 mot Borås. Väl inne i staden gick jag till RFSL-baren (böghuset) och i vanlig ordning tände jag min första, eller andra cigg, för att förbereda mig metalt av vad som komma skall.
Inne i baren möts jag av en påslagen på storbilds-tv med Melodifestivalen (!!!) och direkt kände jag att jag var för nykter för att kunna delta i detta. Jag köpte en drink och när Melodifestipinan äntligen var slut såg jag mittemot mig, ca 5 meter bort, en snubbe titta på mig! Där satt jag, med min Sticky Fingers-drink och tänkte - Kan detta vara mannen i mitt liv? Det visade sig vara en kort man i 25års åldern med ett ganska sött och tyvärr över solariumsolat ansikte.
Vi bytte några ord med varandra innan han kände sig manad att bjuda mig på en drink (Tequila, i små mängder) som efterföljdes av en eller två danser.

Mot kvällens slut när alkoholen nått sin topp kände jag mig manad att kyssa denna lilla hobbit, vilket var lättare sagt än gjort. Med mina 198cm och hans mycket färre, ställde han sig på tå och jag fick böja huvudet för att han ens skulle kunna smutta på mina läppar. Med några tequila, lite kyssar och ett nummer rikare tog jag bussen hem med självförtroendet maxat och ett leende på läpparna (tänk vad hobbits kan förgylla ens kväll), high five!


En dag på Jobbet, gisslandrama på Lidl.Det var till synes en helt vanlig morgon; vaknade i all awesomeness med snusdräggel på kudden, utspilld smoothie, och började med att sätta igång ett nytt avsnitt av L word i vanlig ordning. Allt gick enligt planerna tills jag upptäckte; jag råkade ta sista snusen dagen innan! I skräck reste jag mig upp snabbare än blixten och på 5 röda var jag inne i duschen. Drog sedan på mig linne, skjorta, trosa, byxa, strumpa, strumpa, känga, känga, låste dörren och sprang till bussen.
Väl inne i stan går jag i panik till Lidl, handlar viktiga saker som potatismos, avokado, toapapper, bananer och snus. Jag märker att det är något i luften och kollar mig omkring, där! I kassan står en kvinna, som tidigare försökt stjäla ett packe cigg, nu är hon där igen, står i kassan och ska denna gången betala för en center! Personalen ber kvinnan visa sina fickor, men hon vägrar och rör sig mot utgången, i samma sekund springer kassörskan och trycker på låset. Jag slänger av mig kläderna och alla står som förbluffade när dom upptäcker att både batman, spiderman och superman egentligen är samma person, samma person som de tidigare stått i samma kö som. Jag räddar situationen, lyfter upp en blond kvinna som tittar med skräckinjagande förtjusning på mig, tar henne därifrån och löser hela situationen. Två väktare kom springandes utanför men saktade ner och fann återigen lugnet när dom upptäckt att jag redan befann mig på platsen.. I morgon ska jag åka dit igen och leta upp min livs kärlek, hon var lik Maja Ivarsson i The Sounds, säg till om ni ser henne!

Sanna, vardagshjälte.


10 saker att göra i brist på annat.

1. Kidnappa en hund.
2. Sy något på frihand och upptäcka att det blev superfail, sprätta upp hälften och sen ge upp.
3. Utesluta allt som innehåller socker.
4. Göra muffinssmet utan bakpulver och äta (fungerar oftast dåligt ihop med nummer 3).
5. Sluta snusa.
6. Börja snusa.
7. Starta en blogg och förakta allt och alla.
8. Gör en surdegsstart och försök hålla den vid liv.
9. Köp en växt, glöm vattna den och bli jätteledsen när den vissnar.
10. Åk till Italien.

Jag har avverkat alla utom nummer 1 och 10, och de verkar inte bli av inom de närmaste timmarna.
Kan ingen annan komma på vad jag ska göra? Måste jag alltid göra allt? Ge mig listor. NU.
(11. Se snällare ut än vad man är)
Marielle - en brist på annat.

Hej Anonym.

- Jag hatar när folk skriver frågor och inte är kontaktbara. Därför får bästa herr eller fru Anonym ett eget inlägg.

Anonym undrade hur mina muffins blev så mörka och funderade över om jag har kakao i. (Länk till det inlägget)
NEJ, det har jag inte.


Den mörka färgen har en hel del med blåbären att göra, sen blir ju ytan lite brun när de står i ugnen och slutligen är det en liten redigering av bilden - med ökad kontrast - som får dem att se mörka ut.

Marielle.

blått öga, svarta tankar femtusen goda vänner. något i mig som säger: borde inte, borde inteAj min själ, stackars.

Sanna med de våta drömmarna om att en dag bli en djup paint-konstnär.

Att gå på Dataspelsutvecklingsprogrammet, del 2

Jag fortsätter med lite av mitt arbete från min utbildning. Uppgift 2 i kursen Skisstekniker var att rita en karaktär. Att först jobba med olika siluetter för att sen fortsätta med den man gillar bäst och vidarutveckla den i tre olika varianter.

Uppgift 2: Karaktär
Jag är en sån där människa som inte fungerar så bra i skiss-fasen. Allt jag gör känns slarvigt och dåligt och jag är mycket mer förtjust i att lägga ner flera timmar - om inte dagars arbete på en bild för att arbeta med mycket detaljer och uppnå perfektion.

I denna uppgift var det tyvärr inte meningen. Siluetterna skulle ta någon minut och de mer utvecklade bilderna skulle ta runt en halvtimme.

Valet av karaktär var ganska underligt för mig, jag är mycket mer bekväm i att rita tjejer, men jag valde ändå att göra något helt annorlunda.


Fortsättning följer!


Marielle.

Anton om bakisångest."Skitdag, kom precis på att jag råkade slänga ut byxorna genom fönstret igår, orkade inte tvätta."

Sanna med de fantastiska vännerna.

Recept: Supernyttiga muffins

Eftersom att jag är drottning i muffinslandet experimenterar jag en hel del för att komma på olika recept, för att hålla mig själv underhållen. Här kommer ett recept på väldigt nyttiga OCH goda muffins.


 

12 stora muffins

Ingredienser:

3 ägg
2 msk honung
75g smör
3dl grahamsmjöl
1½ dl rågmjöl
2dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

1dl frysta hallon
2dl frysta blåbär
1-2dl solrosfrön
2msk linfrön
1-2dl hackade nötter
(ex. hasselnötter eller valnötter)

 

Gör såhär:

Vispa ägg och smält honung med elvisp tills det blir poröst, tillsätt mjöl, mjölk, smält smör och vaniljsocker, vispa ordentligt. Rör ner tillbehören och vispa runt tills smeten blir härligt lila. Tillsätt bakpulver och blanda försiktigt ut det. Häll upp i muffinsformar - STORT TIPS: Ha en muffinsplåt!

Ha dem inne i ugnen i 20min på 210grader.

 

Perfekt till frukost eller mellanmål.

 

Marielle - muffinsdrottning


 


Angående burkkärlek och pyssel.

 

Jag har en mindre (skitstor) förkärlek till glasburkar. Om jag fick som jag ville skulle allt i mitt kök ligga i fina glasburkar. Helst av den sorten som syns på den högra och vänstra bilden. Än så länge har jag på ett eller annat vis lyckats samla på mig ungefär 15 söta glasburkar. Men, alla är tyvärr inte av den där superfina sorten. Hursomhelst, jag tänkte tipsa pysselsveriges invånare med lite saker som kan piffa upp köket.

 

För det första: Man kan införskaffa ett mini-set med akrylfärger. Jag hittade ett sådant på Netto för en tjuga innehållande elva 12ml tuber i olika färger. Kvalitén på dessa är superkass, men funkar ypperligt till följande i-brist-på-annat-pyssel.

Burkar av olika slag är lätt att komma över. Honungsburkar, tacosåsburkar, fetaostburkar osv. Dock brukar locken vara fula med dumma loggor och i värdelösa färger, därför KAN DU MÅLA DEM!

Lägg i något mysigt som hasselnötter, solrosfrön, bönor, müsli eller strössel osv, och livet blir plötsligt lite finare.

 

Marielle


Ledtråd 2.

 

Undrar fortfarande var Sanna är, tydligen var hon och festade igår. Sen fick jag den här bilden med tillhörande text:

 

"Är sjukt upptagen, hörs senare"

 

 

Marielle


Att gå på Dataspelsutvecklingsprogrammet, del 1

Eftersom att många har varit väldigt intresserade av min utbildning och vad jag gör tänkte jag visa upp lite saker.

Jag börjar med att visa en del urval ur kursen "Skisstekniker; traditionell och digital metod". Kursen gick mer eller mindre ut på att vi fick en uppgift varje vecka där vi skulle rita och även visa upp stora delar av den processen. Från skiss till färdig bild.

Uppgift 1: Prop ("rekvisita")

 

 

 

 

Från 15 sekundersskiss, till 10 minutersskiss till färdig bild (som tog några timmar)

Fortsättning följer.

 

Marielle

 


Baserat på en verklig händelse.

 

Helt normalt.

 

 

Marielle - helt normal hon också.


En ledtråd.

 

Den här bilden fick jag, med tillhörande lapp där det stod:

"Kommer aldrig tillbaka, blev rik på bloggen, see ya in hell"

 

Hm..

 

Marielle

 


Var är Sanna?
Jag efterlyser min kompanjon Sanna, hon har gått upp i rök. Hon är snygg, ganska kort med svart hår och har förmodligen snus under läppen. Hittar ni henne kan ni locka henne med öl.

Innan undrade jag även var min mamma har tagit vägen, ingen av dem svarar i telefon. Ringde mormor och fick veta att mamma minsann åkt till Italien, sådär helt utan att berätta det. Men var är Sanna? Har hon åkt till Italien också?

Jag hatar Italien en smula just nu bara för det, även om jag har vackra rötter från det avlånga landet i söder. Planerar att bomba dem med typ, muffins, för att inte skada någon men för att få fram min poäng.

Skitliv, måste diska också.


Marielle - bitter och ensam.

Jag är på riktigt, ni kan vara av plast.


Imorse, tillsammans med en kopp kaffe, ett glas smoothie och en pojkvän, såg jag på sista avsnittet av "Landet Brunsås", där dom ställde sig frågan varför svenskar äter som dom gör och varför vi har en sås som heter brunsås.

Jag har aldrig sett det programmet innan men blev mycket positivt överraskad. Tydligen njuter inte svenskar av mat, vi vill att den ska lagas fort och att vi ska kunna äta den fort för att återgå till viktigare saker. Ingen har idag tid att laga mat, bortsett från ja, kanske jag.

Jag lagar mat några gånger i veckan, storslagna vegetariska rätter med bönor, linser, ris och potatis. Det ska vara mycket lök och riktiga råvaror.

I helgen fick vi för oss att äta pommes frites, för första gången på länge, det var ungefär det tråkigaste jag varit med om. När jag var mindre älskade jag pommes, med mycket ketchup, salt och peppar, men nu var det som att äta plast. Det kändes som fusk. Jag tycker det sticker till i hjärtat att göra wok på färdigpaketerade, frysta grönsaker liksom.

Nuförtiden äter jag knappt ens pasta, nuförtiden lagar jag gratäng eller storkok med chilispetsad böngryta och bakar surdegsbröd. Jag är på riktigt, ni andra kan vara av plast.


Marielle - en riktig tjej.

Kladdig och svår, ett och ett halvt år.

Visst, det skiljer kanske sådär 20 år på oss, men ålder är bara en siffra, det är vad jag hört! Vi är ganska lika Joline och jag, livsnjutare helt enkelt. Vi lever för konst, musik, kladdig mat, och pannkakor såklart! Favoritmoster? Ja, det är jag! Hon skulle kalla mig det om hon bara visste bättre, men jag klandrar henne inte, det är inte lätt att komma ihåg allt. Även om vi är ganska lika så finns det (tro det eller ej) några skillnader mellan oss.

 

Joline har personlig förare vart hon än ska, jag åker buss. Hon förväntas sova efter maten, jag förväntas vara vaken. Joline dansar hela tiden, jag dansar endast, minimal chans fredag lördag runt 03 nångång. Hon har två visakort, jag har ett. Joline gillar läppstift även om hon är sjuk, jag gillar det inte ens när jag är frisk. Hon har ofta rosa och lila på sig, men vad ska man säga, hon passar ju i det. (men ärligt Joline, en skjorta skulle du faktiskt vara snygg i!) Hon lyssnar på rix fm, men det är inte hennes fel. Joline är varm när hon klär av sig, jag är full.  Hon har hela livet framför sig, jag är borde ta tag i mitt.

 

Sanna - Kladdig och svår, tjugoett år.


Hästar finns inte.


sanna säger:

Men nu ska jag till arbetsförnedringen o sånt. Rädda världen också, eller jag hinner inte just nu. Räddar senare, om du inte redan är klar med räddandet. Testa världsfred, kan funka. Hm. Vi får ha planeringsmöte.
Marielle säger:
Jo, världsfred hade ju varit käckt, fast jag är mer intresserad av muffins, eller kaffe, det är gott.
Sanna säger:
Hm, kan funka. Känns ändå som en lögn, tror inte på muffins. Om det hade funnits, då hade alla haft. Tror inte på pengar heller, jag har fan inga.
Marielle säger: Hm ja det är klart. Jag tror inte på ponnysar, jag har velat ha en skitlänge. Har inte fått en än.
Sanna säger: Typiskt otur.. Finns ju en facebookgrupp om det, "hästar finns inte". Gå med i den.

Sanna, Marielle & dagens msn-konversation.

Angående det där med dataspelsutveckling.

3D-modellen i ett tidigare inlägg är baserad på den här karaktären som jag ritat till kursen Skisstekniker.

Det är många som har ställt frågor angående min utbildning så jag tänkte samla upp det och skriva lite mer info.

Jag går på Högskolan i Skövde. Här har vi ett Dataspelsutvecklingsprogram med fyra olika inriktningar: Grafik, Ljud, Design och Programmering. Jag går första året och just nu håller vi på med Spelprojekt 1, där vi är indelade i grupper med elever ur alla inriktningar och skapar tillsammans ett 2D-spel.

Vi har grundkurser i modellering och teckning för dem som inte jobbat med det tidigare men jag skulle ju rekommendera att vara duktig på en av delarna i alla fall. Personligen har jag ritat så länge jag kan minnas och det har gjort det lite enklare då jag har kunnat fokusera mer på 3D-modelleringen för att lära mig mer.

Jag hade ett ganska högt medel från gymnasiet så för min del var det inte svårt att komma in, men det ska finnas någon statistik på lägsta intagningspoäng på deras hemsida.

När vi modellerar använder vi huvudsakligen Autodesk Maya, jag tror att man kan använda lite vad man vill egentligen men det är i Maya vi har undervisningen.

Hoppas ni fick lite svar nu, är det något mer ni undrar är det bara att fråga på. :)


MarielleNakenchocken!
En kväll för några månader sen drack jag vin med mig själv och klädde av mig naken, helt själv! Sen kladdade jag akryl i 15 timmar, det var en bra kväll. Om du vill se mer av mitt drömmande och kladdande, varsegod och kika in på http://ilikke.blogg.se

Sanna & den eviga nakenchocken.

Dagens outfit.

 

Ja, idag har jag på mig typ.. ah, skitsnygga raggsockar från typ Ica Maxi + något gult som jag snott av Sanna.

Haha.

Marielle - morgonpeppig


En kopp kaffe.

 

Idag är vi på framsidan på blogg.se och det känns ju, ja "rätt gött faktiskt". Jag dricker en kopp kaffe och väntar på att åka till skolan och rita spelbakgrunder. Efter skolan ska jag hem och rita en serie som förhoppningsvis dyker upp här ikväll, som har blivit uppskjutet i flera dagar pga inlämningar till skolan. Men ikväll är jag fri!

Marielle - ganska nöjd


Recept: Pappas potatismosinbäddade linsröra.

Ingredienser:

Potatismos:

10-12 medelstora, mjöliga potatisar
1 klick smör
mjölk
salt

Linsröra:

1½-2 dl gröna linser
1 lök
1 burk tacosås (medium)
½ burk créme fraische
½ paprika

 

+Ost

 

Börja med att skala och hacka potatisar och lägg dem i vatten. Fortsätt med att hacka lök och paprika och låt steka i olja eller smör. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull med rikligt med vatten. Låt linserna koka i ungefär 15 min, de börjar bli överkokta när det ser ut som att skalet lossnar lite.

När de kokat klart häller du av vattnet och blandar ner dem med löken och paprikan, låt steka tills de ser frasiga ut och tillsätt kryddor så som salt, peppar och paprikapulver.

 

När de har stekt färdigt tar du av stekpannan från plattan och tillsätter créme fraische och tacosåsen.


Potatisbitarna bör vara färdigkokta vid det här laget och du ska då hälla av det mesta av vattnet ur kastrullen, tillsätt smör, mjölk och salt och mosa till lagom konsistens.

Ta fram en ugnsform och lägg ett lager med potatismos i botten, häll sedan all linsröra ovanpå och lägg på några skivor ost. Lägg slutligen på det resterande moset och strö över lite riven ost. Ställ in det i ugnen på 200grader tills ytan ser härligt gyllenbrun ut.


Servera gärna med sallad och keso, kalasgott!

 

Marielle - dagens kock


Världskriser och sånt.

 

Sanna


Jag är en nörd.

Mja, visste ni att jag går på dataspelsutvecklingsprogrammet på Högskolan? Jo för det gör jag, jag läser grafik och spenderar större delen av dagarna nedtryck i en sunkig datorstol i en av skolans datorsal, tillsammans med ett helt gäng likasinnade.

När jag blir stor tänker jag bli VD för Blizzard Entertainment och ta över världen, man kan ju inte nöja sig med lite när man kan få allt kan man tycka. Vänta bara tills jag lanserar något storslaget spel som kommer göra alla gamers glansiga i ögonen och fuktiga i brallan. Oh ja.

Så, nu vet ni.


Och här är min superhäftiga karaktär jag gjort i 3D, med slarvig UV-mappning och ungefär den fjärde saken jag någonsin modellerat.Marielle - Ganska tuff

Nöjd.

 

11.03 Vaknar med snusfläckar på kudden och en ömmande arm efter gårdagens tillskott på min ofärdiga tatuering.
11.15 Tar en snus och går upp för att ta en kopp te och cigg, typiskt bra morgon.
11.17 Frukost: kexchoklad
11.23 Skickar in jobbansökan.
11.24 Önskar att jag kunde leva ungkarlsliv resten av livet.
11.25 Funderar på viktiga saker, ifall Skövde fortfarande gråter floder över mig osv.
11.27 Tänkte gå ut med soporna.
12.07 Gött o va singel eller? LIVING THE DREAM!

12.13 Bejakar singellivets fördelar: sova med snus, äta kexchoklad till frukost, äta knäckebröd i sängen, äta hur stark mat man vill, lägga pengar på viktiga saker som snus och akrylfärg, skratta högt åt par och säga "Hah! kärlek är för fegisar!", slippa samtal som börjar med "Du, vi måste snacka..."

Ps, om det finns nån som vill laga pannkakor kl 03.14 kan jag tänka över det hela.

Sanna.

Rösta inte på oss, då får ni stryk.

 

Vi har råkat hamna i en "veckans blogg-tävling" på emmelist.blogg.se.

 

Jaaa, jag erkänner mig skyldig till att anmäla oss i förbifarten, men jag trodde minsann inte att vi skulle hamna bland de 10 finalisterna och jag trodde verkligen inte att jag skulle behöva ta tag i konsekvenserna. Jag tror jag ska uppmana er till att inte rösta haha, för att vara lite tvärt om.

 


Marielle

En underbar Clara.

 

Idag råkade jag - mitt uppe i en annan illustration på Sanna - halka in på UnderbaraClaras blogg och innan jag visste ordet av hade jag börjat rita en illustration av henne istället i sann Juicebox-stil haha.

Jag är mycket förtjust i denna underbara Clara och det borde väl alla vara för hennes blogg är fylld av mysigt inspirerande stoff i alla möjliga varianter. Bäst av allt är hennes inredningsbilder på hennes vackra gamla hus med alla fina, små och stora, mycket unika prylar. Så ta en sväng förbi där när ni ändå är i farten.

 

Marielle


Kvinnor.
Jag är förälskad.
I en försupen snuskgubbe i 50års åldern, han är författare.
Charles Bukowski har skrivit boken "Kvinnor", och det är det mest geniala jag någonsin läst. Här kommer ett utdrag.

"Jag var glad över att jag inte var kär, att jag inte trivdes med livet. Jag tycker om att vara mot allting. Folk som är förälskade blir ofta snarstuckna och farliga. De mister sitt sinne för perspektiv. De mister sitt sinne för humor. De blir nervösa, psykotiska, tråkiga. De blir till och med mördare."


Med en förkärlek till bitterhet, Sanna

Det där med att gå till tandläkaren.

 

 

Idag var jag minsann hos tandläkaren och hade ungefär förtioelva hål, dessutom saknar jag fröken Sanna. Detta vill jag representera med en tjusigt sorgsen illustration föresetällande mig själv.

 

Marielle

 


Internationella Bitchslap-dagen?

Vår trogna läsare herr/fru Anonym kontaktade oss angående införandet av den internationella Bitchslap-dagen på datumet 13/8. Vi tycker det låter som en ganska fin idé som hade kunnat promotas av följande mening:

"INTERNATIONELLA BITCHSLAPDAGEN 13 AUGUSTI, BE THERE OR GET SLAPPED"

Å andra sidan känner jag att Valborgsmässoafton är ett ypperligt datum för detta också. Då jag själv någon gång under småtimmarna blev bitchslap-ad av en äldre herre på spårvagnen i Göteborg. Så kan det gå!

Då vi känner starkt för införandet av denna nya högtid påbörjades ett utkast av eventuell logotyp eller affisch i marknadsförande syfte. Här får ni ett smakprov. Bilden föreställer då mig, som får en bitchslap av fröken Sanna.

Bidra med DIN åsikt haha.

 

Marielle - i egen hög person.


Nu tar festen slut.

 

Sanna ska tillbaka till Skåneland och kvar blir jag med hicka och sorg i hjärtat. Men, poängen med vår SKITTUFFA blogg är ju att den är baserad på ett liv i två städer, ett distansförhållande helt enkelt.

Vi får ha roligt på varsitt håll.

 

HEJDÅ SANNA! Skövde älskar dig! <3


100 år av kamp, jag är så bra, hurra!

 

HURRA, idag är det 100års firande av internationella kvinnodagen! Det känns ändå som att det går ganska långsamt fram i kampen, men jag står ut, eller sitter snarare.
I väntan på revolutionen. Eftersom att jag är en otroligt snäll och påhittig person (en riktig hjälte), tänkte jag dela med mig av lite tips:

Om du inte är bra på att köpa mat, eller bara tycker att det är tråkigt/slöseri med pengar. Dela kylskåp med någon, förr eller senare fylls det alltid på. Idag gjorde jag flera fynd, både ost och tomat.

Om du tycker att det är dåligt att internationella kvinnodagen bara är en dag per år, stryk över alla datum i kalendern, och skriv 8 mars på alla dagar. Förutom om man gillar födelsedagar.. då kan man bortse från den dagen.

Ombyte förnöjer, tips på andra internationella dagar att lägga till:

pysseldagen, mathandlingsdagen, ljugdagen, bytakarriärdagen, bakdagen, göraslutdagen, makeupsexdagen, öldrickardagen, blitillsammansdagen, onanidagen, köpaskjortadagen, målardagen, kepsdagen, jävelskapsdagen, cykeldagen, bitchslapdagen, kalsongdagen, bytastaddagen, hjältedagen, tatuerardagen, oboydagen, sovdagen, L-worddagen.

Sanna - Dagens Hjälte.

SÖKES: Rar pojke/flicka.

 

Jo det är såhär, jag (Marielle) tycker att min kära vän Sanna (den förtjusande damen ovan) bör stadga sig ungefär nu. DÄRFÖR söker jag en trevlig, rar pojke eller flicka som kan sällskapa henne under årens gång. Som kan badda hennes panna när hon är sjuk, hämta hennes snusdosa när hon inte orkar resa sig och ja, allt det där andra som jag är för pryd för att prata högt om.

 

Bör gilla:  öldrycker, nikotin, estetiska saker så som gitarrplingande, munspelande och diverse konst. Kan du åka skateboard utan att slå ihjäl dig tycker hon det är ganska tufft. Skaldjur är gott eller nåt.

 

Bör inte gilla: Kärleksfjolleri och seriösa samtal som börjar med "Vi måste prata.."

 

Hursomhelst, nu vet ni!

Skicka fina kärleksbrev till Juicebox.blogg@live.se och märk kuvertet "KÄRLEKSBREV".

 

 

 


Den obligatoriska söndagsölen (?)

 

Vi tog en storslagen tripp ut ur lägenheten. Vi sökte efter ost och äventyr. Vi hittade inte rätt ost, men fann öl. En Mariestads på Mariestadsvägen, helt okej.


Typiskt tjejer att bara blogga om mat.


 

Bild 1: Marielles version av trevlig frukostmacka.

Bild 2: Sannas motsvarighet.

 

Och ja, typiskt tjejer att bara blogga om mat som vårat STÖRSTA FAN "Klas Klurig" påpekade. (Klas vem är du? Vi gillar dig!) Vi håller med. Det är väldigt typiskt. Vänta någon vecka så ska vi försöka intressera oss för typ.. motorcross och hockey. Känns ju jättedumt att vi ska vara så stereotypa kvinnor, usch och fy. Typiskt, otur.

Om det skiter sig på motorcross-fronten kan du i alla fall försöka se fram emot några härliga konstverk eller kanske lite tips om hur man bäst får bort smuts bakom spisen.

Tack för fin kritik.

 

 


Det där med att göra Cupcakes.

Eftersom att Marielle nyligen fyllt 21, skulle vi fira med "hemlig" cupcakeproduktion. Marielle var med.
Sanna: Det hela började bra, tills vi kom på att vi skulle göra ett eget muffinsrecept..Marielle: Hm ja, Sanna gick lös på smeten..
Sanna: Bara för det behöver du ju inte kolla på mig när jag äter! -Skittjej.
Marielle: Det första suspekta intrycket kom när muffinsarna svällde, fast mest åt kanterna, och då kom jag på det! Sanna tycker cupcakes är det töntigaste i hela världen, bortsett från.. ja, Kissie och prettoglasögon. Jag insåg till min fasa att vi blivit utsatta för sabotage!

Sanna: Men bakpulver är i alla fall ROLIGT! Jag hade storslagna planer. HÄH.

Marielle: När vi i panik tog ur muffinsplåten ur ugnen såg den ut som köttfärslimpa. Gott klart. -Skitgott.Sanna: Typiskt otur, nu måste vi börja om!
Marielle: Mja, jag gjorde mitt vanliga muffinsrecept och som vanligt blev allt perfekt. Sen råkade jag lova bort tre muffins till Sanna, vilket kändes dumt.

Sanna: GLASYR VAR HÄFTIGT!

Marielle: Du gjorde bara fel, din glasyr var alldeles för lös, det rann ju ut över hela diskbänken. Mina blev jättebra. Jag är duktigast i vääärldeeeen! LALALAL!

Sanna: Öh, för det första, kolla MINA cupcakes. Som du ser; Fin - ? - Ja. Det kan ju inte annat än stämma. Du är värdelös.GODNATT.

En morgon i Skövde osv.

 

Igår dök det upp en smoothiebok ur brevinkastet. Från snälla, rara Sofia. Idag firade vi med, ja, smoothie.

 


Vi skulle skriva något tufft, men vi glömde vad.Okej, vi tänker inte inleda med ett halvförkylt "Hej Bloggen!" men vi kan väl sträcka oss till att presentera oss lite hastigt.

I den här duon finner vi två motsatser som av någon underlig anledning passar väldigt bra ihop. Vi tycker om pyssel, ketchup, parker, akrylkladd, nikotin, förälskelse, film, cykla, musik, folköl, broderi, vin, skjortor, poesi, te, promenader, second-hand, serier, våren, trasmattor, revolutionsromantik, avokado och stress.

Men nog sagt om oss.

(Lurad! Det kommer mera)