lilla my och kriget.Hej, jag ser ut som Lilla My och ska sy hela natten, slå det om du kan!

Sen några timmar senare befinner jag mig i Göteborg, dock utan Lilla My, hon finns bara i nödfall, som inatt när luggen bråkar med mig. Förresten, jag satt och bevakade bud på Tradera i 6 timmar för att kirra billiga tågbiljetter, blev sågad sex gånger i rad av någon som kallade sig Kuke och fick beställa dyra äckliga biljetter istället. Ibland är livet underbart, och du Kuke, sug min kuk!

Sanna aka Lilla My.

Konsten, semestern och folkpiss.

Ett "Hej, hur mår du? Jag saknar dig." har bytts ut mot andra fraser och nya människor.
Vad vill du bli? Vad gör du med ditt liv? Har du någon inkomst? Gör du nånsin något vettigt? Hur har du tänkt att klara dig? Du kommer aldrig bli som dina systrar! Du knarkar! Lägg ner semestern! Du har ingen framtid! Skaffa ett jobb! Du är en förlorad dotter! Ta tag i viktiga saker! Skärp dig! Sieg Heil!

För att ge svar på alla frågor:
Jag vill bli erfarenheter rikare och uppleva saker. Nej jag har ingen inkomst, men jag gör många vettiga saker (även fast jag varken har kille, villa, hund, anställning, sparade pengar eller ungar på dagis.) Jag klarar mig alldeles utmärkt, det handlar om vilken levnadsstandard man är van vid. Och nej återigen, jag kommer inte bli som mina systrar. Inte heller knarkar jag. Semester är fint och jag tror mer på nutid än framtid. Skärp mig? Ärligt, jag tror det är ni som ska skärpa er.

Det fina med medelklassen är att det är helt okej att ta "ett glas rött" hemma i soffan när man jobbat och lagt ungarna, för det är man värd, men att ta en öl, eller dricka folkpiss mitt i veckan med picknick ute i en park, då är man a-lagare.

Nu ska jag fortsätta dricka thé, sy mina gardiner och sen kladda klart på min målning, ni förstår, jag jobbar natt ikväll, då är det mycket att göra.

"Arbetslösa konstnärer är egentligen inte arbetslösa. Arbetslösa konstnärer jobbar ständigt på att orka leva, att åstadkomma något värdigt, att tillfredsställa sina fundamentala behov och på att inte se ned på vanliga människors banala liv och meningslösa tankar."


Sanna - precis nu, varken framåt eller bakåt.

Jag tänkte skaffa mig en hund.


HÄÄJ BLÅÅGGEN! LÅNG TAJM NO SEEEEE!

Här ovan ser vi två väldigt söta små pojkar som jag tänkte ta med hem till mig. En av dem i alla fall. Jag och min kära man har fastnat i en slags ändlös tv-dator-loop. Vi gör inget annat. Vi kollar på serier och sitter vid facebook och så pluggar vi. Har vi ingen skola att gå till kommer vi inte i kontakt med frisk luft frivilligt haha.

Därför har vi bestämt oss för att skaffa en vovve, förutsatt att vi kommer in på lite sommarkurser så vi får stuiemedel och kan använda våra sparpengar till inköpet av vår nya familjemedlem. Åh jag hoppas och håller tummarna så de blir alldeles blå och plötsligt ser jag meningen med livet. Tänk att ha en sån där söt lite tuss springades runt benen. Eller ja, egentligen vill jag ha en stor hund. Det här är ingen stor hundras. Det är en Mittelspitz (Tysk spets) och dom är ungefär 30-40 cm höga, men ack så gulliga och mitt super-hardcore-iga hjärta liksom kokar. Om allt går vägen kanske jag har en av de där två hemma hos mig om en månad och det hade ju inte varit så illa.

Så nu är det ungefär enochenhalv vecka till domen och jag försöker ignorera faktumet att det kan gå illa och försöker komma på ett bra namn till den lille krabaten. Nu borde jag sova för övrigt, klockan är snart 03.00 och jag har en redovisning 10.15 (kan inte sova, för jag däckade på soffan tidigare ikväll).Marielle - med valpfrossaJävla skitliv!

- Nu händer det, jag ser mitt liv passera i revy. Allt är orange och prickigt! Jävla skitliv!

Johanna om dödsångesten efter att ha gjort ett facebookquiz om hur hon skulle dö och fick reda på att hon skulle ta livet av sig, typiskt otur!

Sanna, med de normalbegåvade vännerna.

Lakritsrötter och Criminal Minds.

Mjaaah, vart har jag varit sen sist tro? Jag har varit iväg och jag har varit hemma och jag har beställt 30 st lakritsrötter, för att ha något roligt att tugga på. Lakritsrötter är förövrigt väldigt underskattat.

5 bra saker med lakritsrötter:

1. Man ser väldigt underlig ut när man går runt och tuggar på en pinne.
2. Har man någon slags tugga-på-pinne-fantasi goin' on, är det ypperligt passande.
3. Smakar lakrits.. och är en pinne (!).
4. Har tydligen diverse magiska, helande effekter, återkommer med detta om jag märker av något.
5. PINNE!!

 

Jag är mycket lycklig över att lakritsrötterna har anlänt, men nog om det. Då någon påstod att det är intressant att veta personliga saker om oss så tänkte jag berätta vad jag gör hela dagarna när jag inte är i skolan. Jag är ganska slarvig faktiskt, visst jag lagar väldigt god mat och är pysslig och kan ALLT, men jag är världens latmask.

Helst spenderar jag en eftermiddag i soffan, där jag tar upp all plats med att ligga ner och låter min kära sambo sitta upp i ur och skur. Vi kollar på säsong 4 av Criminal Minds just nu och det är ungefär det bästa jag vet. Efter att vi sett klart ett avsnitt sneglar jag alltid över på Jacob med hundvalpsögon för att försöka snappa upp om han vill se ett avsnitt till, vilket jag vill, i alla lägen. Ibland vill han inte det, ibland är klockan för mycket och då måste vi gå och lägga oss och då blir jag sur som en 5åring som inte fick den där supertrendiga leksaken i julklapp, som alla andra barn.

Sammanfattningsvis, jag är lat, gnällig och pysslig, just nu mest av de två första, vilket kan vara förklaringen till brist på peppiga inlägg i bloggen på senaste.

 

Hursomhelst, nu ska jag smutta på lite vin och kolla på lite tv. I SOFFAN. <3

Marielle - ovanligt ärlig

 


Delad misär.I lördags kom min Johanna direkt importerad från Barcelona till mig. Jag hittade henne på centralen, tog hälften av hennes packning, köpte snus, sen satte vi oss på en flotte och delade en folköl och pratade om misär och jävelskap. Vi planerade olika missions på hur vi skulle råna banker och resa jorden runt.

En timma senare gick vi till Anton och planerade ölhäng. Ölen kom och ölen tog slut, Johanna och Anton gick ut i krieg och lurade av pengar av de arbetande.
Idag pantade vi burkar, köpte mat, städade köket och gjorde potatissoppa. Vi kom fram till att misär är finare när man är flera.
Vi har slått läger hos Anton, Johanna ligger i sängen och sover som ett barn, resten av lägret kollar på Smala Sussie. Livet är fint, imorgon blir det krieg och operation överlevnad igen.

Sanna - på krigsstigen.

SUR?! VADÅ SUR, JAG ÄR FAN INTE SUR!!!!!!!1


Sitter i en soffa i Norrland och är allmänt förvirrad och ganska nöjd. Har en kall öl jämte mig och brudar i soffan, kollar på L word och imorgon ska jag köra skoter, vadå gött? Ja men ganska. Sen gör förvirringen mig ganska förvirrad och på torsdag finner ni mig i Skåneland igen.

(Förresten, jag har vart bitter och förvirrad hela dagen och övar på att vara nöjd, går så jävla bra för jag är en sån himla possitiv människa!!!!!1)

Julie & Julia

 

 

Idag, efter att ha gett upp hoppet om att kunna producera ytterligare, någorlunda naturtrogen bark drog jag mig tillbaka till soffan med en skål smöriga popcorn. Där kunde jag ligga tänkte jag och försökte ignorera popcornens flottiga yta. Att se på film verkade vara en bra idé och bestämde mig för att se filmen "Julie & Julia".

För er som inte har sett den och har en förkärlek för inspirationsgivande ting så är det här rätt film för er. Kortfattat handlar det om två olika kvinnor, i två helt olika tider (50tal och 2000-tal) som finner matlagningen som en räddning i deras annars tråkiga vardag. Kvinnan i 2000-talet bestämmer sig en dag för att starta en blogg med utmaningen att plöja igenom den andra kvinnans kokbok men över 500 recept på 365 dagar. Ett smått omöjligt projekt kanske men jag gillar sånt, när det är lite glöd i folk.

 

Så nu, med lite extra kraft av denna inspirationsfyllda film tänker jag fortsätta med mitt eget storslagna projekt och minsann inte ge upp i första taget. Jag ska bara sova först.

Godnatt.

 

Marielle - popcorntjock.


Hemlisar.

Som jag berättade om tidigare, jag gör ett datorspel dock inbillar jag mig starkt att man inte ska dela med sig av arbetet förrens spelet är klart vilket är lite tråkigt. Jag har ritat jättemycket och animerat och ritat.. bark och allt är superdetaljerat, men vem ska jag visa det för!? Ingen.

Detta gör att det här projektet är både superkul och lite frustrerande. I vanliga fall består spelskapande av stora grupper där man kan få kritik och kanske en gnutta beundran om man är extra duktig, nu är vi två grafiker och för tillfället är grafiker #2 inte hemma.

Dessutom är det lite jobbigt att sitta på en hemlis på det här viset, jag är ju jättenöjd med storyn och de saker jag lyckats producera. Jag vill bara berätta och berätta och berätta för alla, men får nöja mig med mina föräldrar som är lagom svåra att få tag på.

Okej, nu har jag gnällt lite, ska återgå till att rita bark (vilket ni lär koppla till träd vilket ni lär koppla till.. allt möjligt, jag ska inte säga något mer nu, känns farligt.)


Marielle - genial & paranoid.dagenshemskanäradödenupplevelse!!!1Hej jag åker tåg, 11 timmar och 11 minuter är resplanen, just nu är det allsång och skålande, jag har ingen öl.  Dom har massa. Elakt.

Sanna.

lycklig och välplanerad, verkligen.


Jo men jag ska hänga i Norrland och ha utställning i sådär en vecka, och eftersom att jag är den mest välplanerande människa jag vet, ställde jag såklart ut ölen sju timmar innan tåget skulle gå. (ingen kan säga nåt om att ölen inte blir perfekt kalla utomhus i denna årstiden!) Tre timmar innan jag ska åka kändes det som att jag glömt något, just det, kläder ska man tydligen ha med sig... Slänger in all möjlig skit i tvättmaskinen; rutigt, randigt, svart, vitt, rött, blått osv och hoppas på det bästa. (Jag är inte säker, men jag tror jag lyckades att inte färga något.) När det är ungefär trettio minuter kvar slänger jag i kläderna i väskan och ramlar in i duschen, ja jag ramlade. Är därför numera ägare av världens finaste blåmärke på rumpan, helt okej.
Tio minuter kvar tills bussen till tåget går, drar på mig flanellskjortan och lite annat tjaffs och börjar springa till bussen, ca 200 meter ifrån huset kändes det lite tomt i ena armen... HELVETE, TAVLORNA! Springer tillbaka till huset och sen till bussen, det visar sig att bussen är 15 minuter försenad. När jag tillslut sitter där och ser en fin tanke framför mig: jag + dom kalla ölen = san.. HELVETE, ÖLEEEEN!
Så ja, nu sitter jag här på tåget som jag dessutom ska åka på i 11 timmar och 11 minuter och numera utan ölen, som istället ligger och gosar med varandra ute i kylan. Ibland går allt precis som man tänkt sig, verkligen. Fattas bara att nån idiot ska komma och sätta sig jämte och flåsa mig i örat eller nåt.
(Ps, pressbyrån har bestämt sig för att öppna kl 8.00 på lördagar så snart är jag utan snus med, underbar morgon!)

Sanna.
(Är det bara jag som tycker det är sjukt tråkigt att borsta tänderna och brukar göra ansiktmålning med tandkrämen?)

Grattis på födelsedagen Sanna!

 

Idag fyller Sanna 22 år. Jag ritade en en halvfail tårta till henne. Det känns bra. Den är rosa och gullig, allt sånt som hon tycker är töntigt, fast den är lite skev, tänkte att hon skulle kunna relatera hihi.

 

Så nu måste alla säga grattis till henne, för det är kanske inte världens bästa födelsedag idag för fina fröken, hon har gnällt en hel massa, så jag tänkte försöka muntra upp henne. Dessutom vet jag hur det är, mina födelsedagar de senaste åren har varit rätt kassa och jag har mest gömt mig i ett hörn o grinat.

 

Jaja, Grattis min kära kompanjon!

 

Marielle
Det där med att göra ett eget datorspel.

Mjaha, nu har spelprojekt 1 tagit slut och alla drar en lättnads suck med lätt besviken underton. Det har varit 10 intensiva veckor och tillslut fick vi faktiskt ett färdigt spel, lite buggar här och där vad jag förstår, jag har själv inte spelat spelet alls haha.Men, är man intresserad kan man ladda ner spelet HÄR och observera fina loggan som jag lyckats klämma fram. Spelet är inte sådär superfancy, det är trots allt det första spelet vi gör, men ändå! Vi har lärt oss väldigt mycket och på tal om det leder det mig till nästa sak.

Eftersom att jag personligen inte var sådär överdrivet förtjust i spelet kände jag häromdagen att: Jag kan göra ett eget spel. Hur svårt kan det vara liksom? (Dum fråga, jag vet ju svaret)

Så, jag och min kära man som råkar vara programmerare, hans vän Daniel som ska sköta ljud samt min goda vän Josef som delar den grafiska biten med mig, ska tillverka ett superfint spel från och med NU!

Visst, vi är bara fyra personer så det blir mycket arbete, men det ska vara mer som ett fritidsprojekt. Dessutom ska vi satsa på att göra det sjukt noggrannt, detaljerat och sådär lagom avancerat, så det lär ta ganska lång tid. Beräknad release typ.. våren 2012.

Storyn är förövrigt jättefin, synd om er bara som inte får veta något för sånt här håller man hemligt. HAH!


Marielle - rätt jävla nöjd.

Kära Anonym.

Vem är du o och varför vill du veta mer om oss? Du vet säkert inte hur man syr, eller så har du inget kök ELLER ENS EN PYSSEL-LÅDA! Säkert därför du inte bryr dig om sånt. Stackars :( Skriv din hemadress så skickar vi ett "Housewife-kit" med tillhörande instruktionsbok till dig, så kanske du blir lite gladare.

Och tillsvidare:
Jag är 21 år och när jag inte kan sova brukar jag tänka på hur det ska se ut i mitt framtida stall.
Vad Sanna tänker på innan hon sover vet jag inte. Sover hon ens?
Marielle - Inte så morgonpigg, men måste till skolan.

spishora.
Hej. Det här är min kompis Sammy, han är 18 år och snygg. Nej tjejer, sluta tänka tanken - Enda gången han får upp den på en brud är på morgonen. Nog om det.

Idag var vi i affären, tänkte åh pannkakooooor,  ååååh munorgasm! Men vem hinner spilla tid på att kläcka ägg och smälta smör?! Nej, någon ordning får det vara. Pannkaksmix + vatten + socker = win!
Lätt som en plätt: Man tar 4½ dl pannkaksmix, 5 dl vatten och lagom socker (plus lite extra), blandar med visp om man har och häller det i nån slags bunke och blandar runt skitfort. Tips! dansa samtidigt så går det snabbare. Häll i smör i en stekpanna och häll i smet när det ryker. Vänd på skiten och vänta lite, lägg pannkakorna på en tallrik om du har annars funkar bänken lika bra. Färdigt! Som ni ser på sista bilden var det jättegott.

Efter en pannkaka började vi diskutera tjejgrejer och skönhet, och jag har hört att ansiktsmask ska vara bra för hyn, vi testade, det var hur bra som helst!

Innan idag gjorde vi ansiktsmålning, jag fick vara kanin. Nu ska vi basta igen och ha tävling om vem som klarar längst, sen lite popcorn och vem-kan-äta-äckligast-mat-tävling, jobbig och stressig dag med andra ord, det är så mycket man ska hinna med innan det är dags att kolla på när grannen går till jobbet.

Sanna, fortfarande singel och arbetslös, sugen?